mail

Laten we beginnen met synchroniciteit

Je vindt mijn mails hier als blog op mijn website. Ontvang je het graag rechtstreeks in jouw inbox, schrijf je dan in via de knop hieronder.

Er is ontzettend veel in beweging

Ik wil je al zo lang een mailtje sturen en toch lukte het me niet.

Er is zó veel in beweging in mijn leven dat ik gewoon niet wist waar te beginnen en wat ik dan vertel en wat niet. Want als ik eenmaal vertrokken ben, dan blijft het stromen vanuit mijn enthousiasme. 😁

Even wat stories maken op instagram en spraakberichten sturen, dat gaat vanzelf bij mij. Gaan zitten en bedachtzaam een mail opstellen kost me wat meer moeite. Vandaar dat ik nu dacht om ineens mijn mail in te spreken 😊 dat past beter bij mij en geeft jou de keuze om te luisteren of te lezen.

Volg je eigen pad

We zijn hier met een reden

Misschien is het goed om te beginnen met te vertellen dat ik 100% geloof dat ik, en jij dus ook, hier ben met een reden. (hier in deze mail en jij die het leest, en hier in deze tijd en op deze plek op aarde) Ik geloof dat ik zelf gekozen heb voor een bepaald pad en voor bepaalde ervaringen. Ik ervaar dat elke gebeurtenis me richting geeft op mijn pad en zoveelste sneller ik het opmerk, zoveelste vlotter ik er doorheen beweeg.

Dat geldt dus voor zowel de zware en intense dingen als voor de fantastische ‘ik-fladder-erdoor’-dingen. Want fladderen, dat heb ik het laatste jaar gedaan! 🦋

Doorheen dat laatste jaar wil ik je graag meenemen. Al die synchroniciteiten ✨ Je gaat met momenten echt denken: ‘dat meen je niet, hoe zot is dat?’. Maar nu loop ik er al op vooruit.

Ik weet dat wanneer ik bewust door het leven ga, vooral hier & nu aanwezig ben, dat ik de zaken sneller opmerk. Vroeger zou het duren tot mijn lichaam pijn begon te doen, dat is gelukkig niet meer het geval. Of de ‘pijn’ is nu in ieder geval iets kleins, zodat wanneer ik er aandacht aan geef, het geen grote pijn meer wordt. 

Dat bewust hier zijn, dat noem ik gewoon Zijn. En vanuit Zijn ontstaat dan de beweging die er nodig is. De volgende stappen op mijn pad.

Nu ik je zo aan het vertellen ben waar het leven voor mij over gaat, merk ik dat één mailtje echt te weinig ruimte laat om je mee te nemen in de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Bekijk dit maar als een intro, iets wat nodig is zodat je je kan onderdompelen en laten meeslepen in mijn ervaringen. Ik stuur later gewoon nog wel eens een mailtje met het vervolg. 😉

Synchroniciteit leid je de weg

De beweging. Je volgende stappen. Vanuit Zijn. Je weet waar ik het over heb. Het zijn die toevalligheden waardoor je beslist om iets anders te doen dan je van plan was. Het zijn de dingen die je opmerkt waardoor je naar iemand een bericht stuurt en die net het antwoord heeft waar je naar op zoek bent. De synchroniciteit in de dingen.

En dan vooral het opmerken van die synchroniciteit. De ruimte hebben en maken, om het te kunnen opmerken. Want zonder die ruimte, zie je het niet en blijf je ‘blind’ navigeren.

Ik hou ervan om meegenomen te worden in een verhaal, personages te leren kennen en de avonturen ‘zelf’ mee te beleven. (Misschien is dat de reden dat ik je graag meeneem in mijn verhaal 😄 omdat ik er zelf zo van geniet om anderen hun verhalen te horen.) Fictieboeken zijn dus meer mijn ding dan non-fictie. En er is één boek dat ik met je wil delen. Het boek waar ik het woord synchroniciteit door heb leren kennen, want voor dat ik het boek las, noemde ik het gewoon toevalligheden.

Het boek neemt je mee naar de andere kant van de wereld, op zoek naar een oud manuscript dat het bewustzijn van de mensheid zou verruimen. De vraag is of het een mythe is of dat het echt bestaat. Bij iedere stap in het boek komen ze ‘toevallig’ een stuk van het manuscript tegen, een inzicht, dat een stap is in het verruimen van je bewustzijn. Bij het lezen van een nieuw inzicht merk ik bij mezelf: ‘Ja! Dat is het, dat is waar ik nu zit 😁’, wat me heel nieuwsgierig maakt naar het volgende inzicht. Om dan bij het volgende inzicht opnieuw te merken, dat ik dat ook al herken. 

Ik ben dus super enthousiast over dit boek omdat het je op een bepaalde manier naar de wereld laat kijken. Je kan er zelf mee gaan experimenteren en ontdekken hoe het voor jou werkt en welke manieren juist voelen.

*Ik voeg zowel een link naar het Engelstalige als Nederlandstalige boek toe. Mocht je het niet kennen, dit zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat wanneer jij via deze link het boek koopt, je geen prijsverschil merkt en je tegelijk een ondernemer wat laat bijverdienen. Ik heb ervoor gekozen om Lesley Moons te steunen hiermee, de ‘commissie’ gaat dus naar haar. Iets klein waarmee we voor elkaar een wereld van verschil kunnen maken.

Wie ben jij? vragen de bomen in Zweden

Nu pas besef ik dat ik dit met je deel omdat het lezen van het boek en het begrijpen van synchroniciteit je zal helpen om mijn verhaal, in mijn volgende mails, helemaal te kunnen doorvoelen. En doordat je het kan voelen in mijn verhaal, zal je het automatisch herkennen in jouw eigen leven.

Het is zo’n mooie manier om door het leven te gaan. Het bekrachtigt je, geeft je een gevoel van onvoorwaardelijke liefde, diep vertrouwen en geborgenheid. Een gevoel dat ik je volledig gun.

Ken je het boek eigenlijk? Heb je het al gelezen? Ik hoop echt dat je er even een moment voor neemt om het te lezen, mocht dat nog niet het geval zijn. 🥰 

😄 Ondertussen besef ik ook dat ik zo rond de pot heb gedraaid, nog niets heb ‘gelost’ over wat er dan zoveel impact heeft op mijn leven, dat het waarschijnlijk ook nodig was voor mij om gewoon eerst een ‘zomaar’ mailtje te sturen. Dat het te groots voelt om er ineens over te beginnen en zo bij je binnen te vallen. ❤️

Ik ben vertrokken, mijn eerste contact met jou is opnieuw gemaakt. De spanning voor mijn volgende mail voel ik nu al borrelen. Het zal moed en durf vragen om ermee verder te gaan. 😁 En ik weet dat ik dit kan. 🔥

Veel leesplezier en tot binnenkort!

Liefs,

Anke

Ben je nieuw hier?

Mochten we elkaar nog niet ontmoet hebben
en je weet eigenlijk niet zo goed wie ik ben of wat ik doe…

Hoi mijn naam is Anke Turelinckx en ik werk als spiritueel raadgever voor zelfbewuste leiders en bezielde ondernemers, die weten dat ze er enkel 100% kunnen zijn voor hun gezin, werknemers, klanten en zaak wanneer ze ook zichzelf liefdevol (kunnen) laten dragen. ♡ Mijn aanwezig Zijn geeft ademruimte aan mijn klanten.

Big believer van leven en ondernemen vanuit Zijn en dat dit een weg is om onze nieuwe, zachtere wereld verder uit te bouwen. Hoofd, handen en hart. Van voelen naar actie. Een manier van Zijn en ondernemen waar spiritualiteit en ratio elkaar versterken en ondersteunen.
Je kan met me mee op groepsreis in Zweden om te landen, verstillen en op te laden. Gewoon Zijn is wat we er doen. Klik hier voor meer info.

Ademruimte nodig?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Samen met Hotel Stilleben organiseer ik een groepsreis in Zweden.
*de deuren om in te schrijven voor het najaar gaan open in juli.

Een reis om te Zijn. Volledig naar de essentie, geen overweldigende extra input in de vorm van workshops. Wel ruimte om te verstillen, verbinden, ontladen, herbronnen, herinneren en helemaal jezelf zijn.

Vanuit vertragen en verbinden komt er vanzelf de ruimte en helderheid die jij nodig hebt.