mail

Synchroniciteit leid je naar je lotsbestemming

Je vindt mijn mails hier als blog op mijn website. Ontvang je het graag rechtstreeks in jouw inbox, schrijf je dan in via de knop hieronder.

Hej,

Ik geniet ervan om dat wat zo waardevol is in mijn leven, met jou te delen. Hopelijk geniet jij evenveel van het ontvangen ervan. 🤗

Je kan opnieuw zelf kiezen of je hieronder verder leest of via de knop graag luistert naar mijn stem die de mail voorleest. ⬇️

Anke staat onscherp op de foto en ondersteund met bewegingen van haar handen als leider voor wat ze wil vertellen.

"Synchroniciteit leid je naar plaatsen of situaties, het wijst je een richting, die je sneller en dichter bij je lotsbestemming brengen."

– Anke Turelinckx

je hogere doel, je lotsbestemming

Oké, lotsbestemming voelt heel groot en ik geloof niet dat we op weg zijn naar een ‘eindbestemming’, eerder dat onze lotsbestemming het pad is dat we bewandelen. En dat je altijd op je eigen pad zit, alleen maak je weleens een omweg. Op die omwegen leer je dan bepaalde lessen, krijg je inzichten of groei je weer een stukje in dat wat je nodig hebt voor jouw hogere doel.

Niels zijn hand op een rots steen in Zweden

vertrouwen en erdoorheen bewegen

Wat ik waarneem is dat je synchroniciteit meer opmerkt wanneer je zelf door een heftige periode bent gegaan. Veel beweging intern weerspiegelt zich in beweging buiten je. Om je leven gemakkelijker te maken, zodat het stroomt als vanzelf, is het aan jou om te geloven en vertrouwen te hebben dat je er niet alleen voor staat. Dat je gesteund en geleid wordt in jouw zoektocht. 

Ik geloof ook dat er andere krachten bestaan die het niet per se goed met ons voorhebben. Vandaar dat het niet gaat over een blind vertrouwen in iets extern, maar een diep vertrouwen in jezelf dat je ‘dat wat jou dient’ zal opmerken en dat je vertrouwt op je eigen bullshit radar en weet dat wanneer iets ‘niet klopt’ je dit duidelijk zal voelen/weten/horen/zien…

Zodra mensen een verbintenis met me aangaan ontstaat er een proces dat gaat over het leren en integreren van dat diepe vertrouwen. Vanuit dat vertrouwen, zie je, merk je op en voel je welke uitnodigingen er zijn en zet je stappen op het pad dat zich ontvouwt. Daar ontdek je de eenvoud en de rust in gewoon Zijn. Het is dus een grote hulp dat er zoiets bestaat als synchroniciteit.

Wil dit zeggen dat je nooit meer ‘tegenslag’ krijgt? Nee, het zit hem in hoe je een tegenslag ervaart, hoe die dan binnenkomt, wat je doet, hoe je reageert, hoe je ermee omgaat. Want zelfs elke tegenslag brengt je iets wat je nodig hebt. Je hoeft het niet kapot te analyseren, maar je hebt wel dat diepe vertrouwen op te zoeken en iedere keer weer te leunen in de overgave. Je gaat telkens sneller en gemakkelijker door een uitdagende situatie heen kunnen bewegen.

Leven vanuit zijn

Ik leef zelf op deze manier. En het voorleven heeft een enorm effect op iedereen die met me in contact komt. Het is prachtig om te zien bij anderen. Ik zie hoe meer ruimte maken om te Zijn en dit te integreren, te belichamen, z’n vruchten afwerpt. Hoe hun leven zich verder ontvouwt, welke stappen ze zetten die ze eerst niet konden zien of zagen als ‘niet-voor-mij-weggelegd’.

Zo kom ik dus bij mijn partner Niels, die in januari 2021 voelde dat een bureaujob na 11 jaar niet meer bij hem paste, en dat iets meer fysiek werk hem deugd zou doen.

Het voorbije jaar is alle synchroniciteit op ons pad verhoogd, maar 2021 is dus wanneer zijn levensweg, en dus bijgevolg ook dat van mij, van richting veranderde.

In eerste instantie zag Niels hoe het voor mij werkt. Hij geloofde dat ik dat geloof en had er respect voor, maar geloofde ook: ‘Voor mij werkt dat zo niet’. Het gevolg was dat er een hoop dingen op mijn pad kwamen die duidelijk voor hem bedoeld waren. Ik interpreteerde het als: “Hij ziet het nog niet dus komen ze als back-up het ook aan mij laten zien.” 

Hij voelde dat hij iets met dieren wilde doen. Dus kwam er op mijn pad een zoekertje voor vrijwilligers in het lammerseizoen. Iets waar hij direct een duidelijke JA op voelde. En vervolgens zette hij de stap naar een opleiding tot bioboer.

De ene zinvolle toevalligheid kwam na de andere. Het werd duidelijk dat Niels ‘zetjes’ en bevestiging kon gebruiken. Zo kwam een mogelijke stageplaats drie keer ter sprake in verschillende gesprekken en toen hij ging kennismaken met de boer, bleek dat ze op dezelfde dag jarig zijn.

Niels zijn droom van een eigen boerderij groeide en kreeg, in zijn hoofd en gevoelsmatig, steeds meer vorm. Hij sprak erover, deelde zijn ideeën en met alle informatie die hij absorbeerde tijdens zijn opleiding, stages en gesprekken, ontstond een prachtig beeld.

Laat je meenemen in zijn droom en beeld je even in: 

paarse heide in zweden

Een mooie plek waar je kan wegdromen. 

Eeuwenoude bomen, die zorgen voor schaduw en houvast. Een meanderend stroompje, vol leven, dat uitmondt in een meertje. Een zwerm zwaluwen, spelend in de lucht. Een kruidenrijk grasland, met een verscheidenheid aan geuren en kleuren. Het gezoem van bijen en getsjirp van krekels. Grazende koeien, vergezeld van hun kalf, deels verscholen in de bosrand. Op een afgegraasd veld lopen wel 100 kippen, die zich tegoed doen aan kevers en insecten op de koeienvlaaien. Een troep schapen passeert over het kronkelend landweggetje, hun wollen vacht blinkt in het zonlicht, plukken wol blijven hangen in de haagkanten. Graanaren die wuiven in de wind. Een weelderig groenteveld, met gewassen zo mooi dat je ze bijna niet zou durven opeten. Een stel varkens en hun biggen, zoeken verkoeling in de modder na het verorberen van de koolresten op het veld. In de verte een tractor aan het werk, aan het maaien of zaaien, met veel zorg voor de bodem. Een authentieke boerderij, met een mooie schuur waar jij al je nodige aankopen kan doen: zuivel, vlees, groenten, fruit, brood, eieren en kan genieten van een lekker ijsje. 

Allemaal van eigen makelij. 

Leven vanuit zijn

Zie je het voor je? 🥰 Zo ziet hij het landbouwbedrijf waar hij deel van wil uitmaken.

Het visualiseren van dit beeld is een krachtig iets en onbewust creëert Niels hiermee een aantrekkingskracht waardoor er gebeurtenissen plaatsvinden waarin hij patronen kan herkennen die betekenis geven aan zijn zoektocht. Hij heeft de deur opengezet voor een pad dat zich ontvouwt.

De synchroniciteit zien in de dingen. Waar hij in het begin nog naar mij keek met grote ogen die spraken: “Heb jij dat net ook gehoord?” en de vraag “Wat wil dat zeggen?”, groeide zijn vertrouwen in zijn eigen gevoel en interpretatie.

Alle synchroniciteit die we het voorbije jaar hebben opgemerkt, want ik geloof ook dat er een hoop is die gewoon aan ons voorbij gaat, deel ik graag in een volgende mail met jou. Ik speel er ook mee om er een podcast aflevering van te maken 😉

Je voelt waarschijnlijk al waar het naartoe gaat met die droom 😁 
Het maakt mij in ieder geval super enthousiast.

Ik vind het ontzettend fijn dat ik de stappen die Niels heeft gezet, in het verruimen van zijn bewustzijn, met jou mag delen. Ik ben hem daarvoor heel dankbaar. Het is een eer om zijn proces te observeren en ik geloof ook echt dat zijn verhaal jou mag inspireren en je bevestiging en (h)erkenning zal brengen.

Tot binnenkort.
Veel liefs,

Anke

ps Je bewustzijn verruimen, meer zijn en leven vanuit Zijn. Het is simpel, ook al voelt dat momenteel niet zo voor jou. Het gaat erover om te ontdekken wat jouw manier van Zijn is en wat werkt voor jou. Daarvoor heb je bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Om je alvast verder te helpen met de basis hiervan, werk ik aan een videopresentatie die ik je wil geven. Zodra het klaar is vertel ik er meer over.

Ben je nieuw hier?

Mochten we elkaar nog niet ontmoet hebben
en je weet eigenlijk niet zo goed wie ik ben of wat ik doe…

Hej mijn naam is Anke Turelinckx en ik werk als spiritueel raadgever voor zelfbewuste leiders en bezielde ondernemers, die weten dat ze er enkel 100% kunnen zijn voor hun gezin, team, klanten en zaak wanneer ze ook zichzelf liefdevol (kunnen) laten dragen en gewoon kunnen Zijn. ♡ Mijn aanwezigheid biedt ademruimte aan mijn klanten. Ik kies voor diepgang en bewustzijnsverruiming. Verbintenissen die ik maak zijn op zielsniveau ✨️

Big believer van leven en ondernemen vanuit Zijn en dat dit een weg is om onze nieuwe, zachtere wereld verder uit te bouwen. Hoofd, handen en hart. Van voelen naar actie. Een manier van Zijn en ondernemen waar spiritualiteit en ratio elkaar versterken en ondersteunen.
Je kan met me mee op groepsreis in Zweden om te landen, verstillen en op te laden. Gewoon Zijn is wat we er doen. Klik hier voor meer info.

Ademruimte nodig?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Samen met Hotel Stilleben organiseer ik een groepsreis in Zweden.
*de deuren om in te schrijven voor het najaar gaan open in juli.

Een reis om te Zijn. Volledig naar de essentie, geen overweldigende extra input in de vorm van workshops. Wel ruimte om te verstillen, verbinden, ontladen, herbronnen, herinneren en helemaal jezelf zijn.

Vanuit vertragen en verbinden komt er vanzelf de ruimte en helderheid die jij nodig hebt.