verbind je met een spiritueel raadgever

Je ziel verlangt ernaar gezien gehoord omarmd te worden.

“Het is mijn missie dat we samen de wereld mooier, zachter en beter maken (ook voor jou), door het bewustzijn te verruimen. Ik ben er om ervoor te zorgen dat jij je nog meer vervuld voelt en tegelijk het goud in jou verspreidt.”

Enya Hooyberghs uit Arendonk zit in een grijze zetel met groen kussen, draagt een bordeaux jurk, haar haren los over haar schouders en ondersteund haar hoofd met haar hand en lacht stralend in de camera.

“Anke snapt echt wat het is om onderneemster te zijn. Ze gaat heel goed luisteren, invoelen, bevragen wat ik nodig. Ze is één van de meest oprechte, eerlijke personen die ik ken.”

// Enya Hooyberghs – psychotherapeute, pedagoge en HSP-professional

Voel je je alleen op jouw pad?

Het lijkt wel alsof de mensheid door de grootste bewustzijnsverandering ooit gaat. Grote groepen mensen gaan op hetzelfde moment door dezelfde inzichten, emoties, transformaties en energetische verschuivingen. Die verschuiving in bewustzijn gebeurt in golven, in jezelf en in de wereld.

Op het moment wanneer een groep mensen door een veranderingsproces gaat, deint deze frequentie uit om de volgende groep te ondersteunen. Ripple effect

We zijn allemaal afgestemd op de collectieve geest, het collectieve hart. Daarom heeft een verandering in jou, de kracht om de wereld te veranderen, want energetisch zijn we veel meer verbonden dan we denken.

We zijn één.

Het gaat niet alleen over de typische emoties en uitdagingen die we herkennen bij elkaar.

Dit gaat dieper, over je meest subtiele, innerlijke shifts in energie, gedachten en manieren van zijn, je emotionele reis en fysieke sensaties, en je zult dit gespiegeld zien in mensen over de hele wereld die precies hetzelfde doormaken. Bijvoorbeeld in quotes die helemaal met je resoneren

Gans de wereld maakt deze veranderingen door. Je wordt opgeroepen om de reis naar de waarheid van jouw wezen, jouw Zijn, de opening van je hart, aan te vatten.

Deel jouw waarheid, je innerlijke reizen, en je zult merken dat je verre van alleen bent.

Woorden geïnspireerd door Ashmi.path

“Sta je wel eens stil bij wat je écht belangrijk vindt in dit leven?”

Wat doe jij als spiritueel raadgever / sidekick?

Ik bied jou de mogelijkheid om je te laten dragen en de veiligheid om te experimenteren met wat voor jouw werkt. Om proefondervindelijk je zoekproces aan te vatten en je zo je persoonlijke pad zich te laten ontvouwen en vorm te geven.

Op basis van de diepe band met mijn eigen spiritualiteit, mijn inzichten, opleidingen, ervaringen en onze verbinding, begeleid ik jou naar een vervuld leven. Een leven dat 100% het jouwe is.

Ik ben eerder een mentor en vertrouwenspersoon dan een coach. Mijn rol is niet om je een stappenplan te geven. In plaats daarvan help ik je jouw pad te ontdekken en je te begeleiden bij de weg er naartoe, door ons te baseren op jouw eigen ervaringen.

Ik gebruik mijn eigen spiritualiteit en down-to-earth wijsheid om jou te helpen je leven te begrijpen en te vertrouwen. Om een punt te bereiken waar jij gewoon kan Zijn. Je kan deze wijsheid toepassen op alle aspecten van je leven, van je levenspad en bestemming tot je carrière en je relaties.

Anke Turelinckx kijkt in de spiegel en gelooft zo alle problemen te kunnen oplossen

Welke methode gebruik jij als spiritueel raadgever / sidekick?

Ik start steeds vanuit jouw eigen ervaringen en baseer me op het principe van proefondervindelijke bewustwording. Een zoekproces waarbij je gaat experimenteren, waarnemen, observeren en ervaren. Je stelt je open voor wat je, soms op onbewuste momenten, aan diepere ervaringen mag ontvangen.

Ik tune in op jou, lees jouw energie, je stem, je lichaamstaal. Ik observeer de manier waarop je je beweegt, hoe je communiceert, welke intonatie en welke woorden je gebruikt. Ik check bij mezelf wat ik oppik in de energie, jouw energie en die rond ons, welke fysieke gewaarwordingen ik heb, welke woorden/zinnen/vragen er in me opkomen.

Wanneer je dit leest voelt het misschien een beetje naakt. Alsof ik achter jouw mooi opgemaakte masker, jouw veilige façade kijk. En dat is exact wat ik doe, bij mij kan je je niet verstoppen. Al kan ik je geruststellen, wat ik zie is jouw zuivere Ziel. Wat jij voelt van angst of schaamte zijn diepe pijnen die rond jouw Ziel zitten, je buitenste lagen. Het is die pijn waar ik ruimte voor maak en die we samen doorvoelen en helen. 

Eindelijk eens écht gezien worden voelt als een zalige uitademing. Je zakt liefdevol in je eigen Zijn.

Al mijn waarnemingen benoem ik en bespreek ik met jou, zodat je het ook zelf leert opmerken. Om zo samen te ontdekken wat het je komt vertellen. Ik help je met de vertaling en je vertrouwen in je eigen interpretaties. Wat pikken we op? Wat komt ons dat vertellen? En hoe zetten we het neer, hier in deze wereld of de volgende dimensie? 

Je hebt het zelf te doen, maar hoeft het niet alleen te doen. Niemand verwacht dat je het alleen doet. 

"Wie niet vanuit ervaring weet, wéét niet."

Kim Jacob en Anke Turelinckx samen in een retro bloemetjes zetel bij Tuintaferelen in Arendonk.

Voor wie ben jij een spiritueel raadgever / sidekick?

We draaien er niet omheen: Jij bent succesvol, ook al voelt dat niet altijd zo.

Je behaalt mooie resultaten met wat je doet en je hebt bakken ervaring. Je volgde verschillende opleidingen, cursussen, coaching of therapie, en al deze ondersteuning heeft ervoor gezorgd dat je niet meer in slachtofferschap blijft hangen en je bewuster door het leven gaat. Je zit vol kennis, je bent intelligent, je hoofd is waar je op vertrouwt, maar er wringt toch iets. Voel je je wel gelukkig, vervuld en voldaan? Je vraagt je af of er een andere manier bestaat. 

Jij verlangt naar meer rust, ruimte, vertrouwen, overzicht, helderheid, balans en vrijheid om nog meer jezelf te zijn. Je voelt dat je wat te doen staat.

Je voelt in heel je lijf: ‘Dit wil ik!’

Matthias Vervoort klinkt een glaasje champagne met sidekick Anke op een terras in Westerlo.

"De grootste shift die ik maakte is die van aannemer naar ondernemer. "

– Matthias Vervoort van Nordman tuin & natuur

Hoe kan ik samenwerken met jou als spiritueel raadgever / sidekick?

Met me samenwerken is mogelijk via een high-value 1-op-1 verbintenis. Dit is de enige manier om te genieten van mijn liefdevolle aanwezigheid met onverdeelde aandacht en de zuiverste manier om me toestemming te geven op jou energie af te stemmen. 

Werken op zielsniveau is werken op een hogere frequentie. De intensiteit zit niet in wat we ‘doen’.

Het is belangrijk om onze verbintenis af te baken in de tijd, zodat het duidelijk is vanaf wanneer mijn energie aan jouw zijde is en wanneer ik opnieuw mijn afstand neem. *Het ‘altijddurende verbond’ mag je met iemand anders afsluiten 😉

Mogelijke verbintenissen:

1. Drie maanden – voor wanneer je voelt dat echt gedragen worden is wat je nodig hebt, het geeft je moed, zachtheid en kracht. Dit is een 1-op-1 met online incheckmomenten, whatsapp bereikbaarheid en ondersteuning met spraakberichten en een 1-op-1 Zijn in Zweden. – de samenstelling is op maat.
3. Groepsreis Zweden – Zijn in Stilleben is een week waarbij je volledig kan Zijn in kleine groep. De kracht zit in het ontvangen van de ruimte en de verbinding. Van daaruit ontstaat helderheid, transformatie en integratie. Meer info en een intakegesprek boeken vind je hier.

Anke staat onscherp op de foto en ondersteund met bewegingen van haar handen als leider voor wat ze wil vertellen.

“De hindernissen en obstakels zijn soms groot, maar zolang we ze kunnen benoemen, er nieuwsgierig naar kunnen blijven en er niet voor weglopen, hebben ze niet de kracht om ons te belemmeren om moedig te zijn.”

Ondersteuning in jouw transformatie

Je voelt het al een tijdje, je bent niet meer dezelfde als ‘vroeger’. Een klap in je gezicht heeft je wakker gemaakt. (burn-out, ziekte, verlies van een dierbare) 

Er zat duidelijk verandering klaar. Je zette al de eerste stappen in het leggen van de puzzel voor jouw nieuwe leven. Het leven dat helemaal op jou is afgestemd.

 Je verlangt naar ondersteuning, maar je weet niet goed voor wat juist?

Je weet niet waar te beginnen, welke stap eerst te zetten of aan welke knoppen je hebt te draaien om je leven verder te finetunen. Het voelt overweldigend voor jou, je mentale rust lijdt hieronder.

Je bent trots op je werk en het succes ervan. Je hebt hard gewerkt om te komen tot waar je nu staat.

Je weet dat je moedige keuzes te maken hebt, dat deed je al in het verleden. Maar nu twijfel je, stel je het telkens weer uit of zet jezelf toch weer aan de kant.

Je voelt dat je door een proces aan het gaan bent en krijgt er geen grip op om dit te vertalen naar jouw werk en de rest van je leven.

Plan een verbindend online gesprek om te ontdekken wat je nodig hebt om de verbinding tussen jezelf en je werk te versterken om het leider-, ondernemerschap meer vanuit flow te ervaren en knopen door te hakken.

Groei en transformatie zit voor je klaar, je hebt jezelf er simpelweg voor open te stellen en aan over te geven. Alles start bij jou en je keuze om aandacht aan jezelf te geven. Mijn aanwezigheid zorgt voor veiligheid en integratie. 

Geborgen aanwezigheid van jouw spiritueel raadgever

Je voelt de behoefte aan iemand extra in je leven, waarbij je je helemaal jezelf kan zijn, waar je je veilig, thuis en welkom voelt. Waarbij je terecht kan met heel je proces. Iemand die met je mee op pad gaat en aan je zijde wandelt.

Je wil lichter, meer in balans en met meer mentale rust je werk doen. Je wil meer vervulling ervaren en je gelukkig voelen. Je weet dat het kan en als je eerlijk bent, dat het voor jou een must is.

In een 1-op-1 en tijdens een groepsreis ontvang je liefde, ruimte, rust en geborgenheid. Je leert nog meer loslaten en leven vanuit overgave. Je ervaart de eenvoud in de dingen en je ontdekt hoe overvloed voelt!

Je verkent synchroniciteiten en word je bewust van tekens op je pad. Je laat je leiden door verwondering.

Je investeert in je Zijn, je kern, jouw essentie. Dit vraagt om jouw ownership en commitment om van transformatie over te gaan naar integratie. Jij kan dit.

Ben je benieuwd naar de invulling van een verbintenis die bij jou past? Plan dan een verbindend online gesprek in om verder kennis te maken.

*de impact van een spiritueel raadgever aan je zijde is enorm krachtig. “Iedereen heeft een Anke nodig” – Dominique K.

Gun jezelf onverdeelde aandacht en échte aanwezigheid 

Foto: Naomi Banken
Anke staat onscherp op de foto en ondersteund met bewegingen van haar handen als leider voor wat ze wil vertellen.

"Is jouw succes gebaseerd op wat je doet of op wie je bent?"

– Anke Turelinckx

Kan ik ontdekken of een spiritueel raadgever / sidekick iets voor mij is?

Het kan moeilijk zijn om iemand te vinden die je echt begrijpt of om te beslissen dat mijn aanwezigheid hetgeen is wat jij nodig hebt en of je je gesteund en veilig voelt, zonder eerst met me gesproken te hebben!

Een Spiegelsessie is een verbintenis om het water op die manier eens te testen en het is een aanbod op zich: bedoeld om te ervaren wat de kracht en magie van gedragenheid is, om te verkennen of je een gelijke in me kan vinden, om je antwoorden te geven en om je in beweging te brengen waar je nu op vastloopt.

Veel gestelde vragen

“Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.” Dit is de omschrijving van Wikipedia. Zelf ben ik van mening dat ieder van ons spiritueel is. Dat het Zijn, de menselijke ervaring, spiritueel is. Het gaat over de manier waarop je in het leven staat. In mijn podcast #iedereenspiritueel geef ik ruimte aan spirituele verhalen.

That being said. Het kan natuurlijk zijn dat jij jezelf niet als spiritueel zou definiëren, dat het woord nogal wat weerstand bij je oproept. Dat begrijp ik en is helemaal oké. Ik verwacht niet dat je het woord in de mond neemt. Kies vooral het woord dat voor jou goed voelt. (je mag me dus ook simpelweg ‘jouw sidekick’ noemen, nobody needs to know)

Spiritualiteit… Je denkt dan misschien aan wierook, palo santo, cacaoceremonies, kristallen, essentiële oliën, astrologie, Human Design, rituelen, tarot… Niets van deze dingen is spiritueel. Voor mij gaat spiritueel zijn over: I am. Ik ben. En om daar aandacht aan te geven, om de connectie met jezelf te vinden, behouden, ontdekken. En daarvoor zijn er tools.

Net zoals de pomodoro techniek een tool is voor productiviteit en Insights kleuren een tool is voor persoonlijke ontwikkeling, zijn kristallen, rituelen, astrologie… ook tools. Tools om je bij je eigen kern te brengen. Iets extern dat je kan ondersteunen. Gebruik ik deze tools? Soms. Hebben we deze dingen nodig? Nee. Het zit allemaal al in jou. Jij bent de leider.

Sommige van mijn klanten zouden me aan je voorstellen als hun coach, al zou ik me zelf geen coach noemen. Coaching is wel een tool die ik gebruik, naast mijn intuïtie en spirituele verbinding.

Je kan me als spiritueel raadgever misschien het beste vergelijken met een dramaturg. Jij de regisseur en ik de dramaturg.
“Dramaturgie duidt de interne structuur van een theatervoorstelling: de samenhang tussen het spel van de acteurs, het decor, de theatertekst, de ruimte van het toneel, het licht en de muziek. Elk onderdeel draagt bij aan de betekenis van het geheel, maar de onderlinge samenhang is daarbij minstens even belangrijk. De manier waarop de onderdelen op elkaar inspelen bepaalt het resultaat. Een dramaturg is de artistiek adviseur van de toneeldirectie. Hij bekijkt hoe de voorstelling (naar verwachting) op de toeschouwer overkomt en geeft reflectie voor, tijdens en na het repetitieproces. Hij werpt zo een kritische blik op de samenhang van het geheel.”  

Met andere woorden: Ik observeer, neem waar, benoem, reflecteer en zie de samenhang tussen dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Jij de leider, ik jouw sidekick.

De basis van mijn werk is mijn eigen Zijn. Ik hou niet vast aan een bepaalde methode, theorie of religie.
De wijsheid in me, het weten en het begrijpen is geen vaststaand iets, het groeit mee met de tijd en de ervaringen. Het is een ‘ervaringsweten‘.

Omdat we collectief zo verbonden zijn met elkaar is het normaal dat bepaalde inzichten overeenkomen met dat wat ook anderen aanvoelen als ‘dit is de essentie’. Zo herken ik zaken in de antroposofie van Steiner, ‘Zijn mens- en wereldbeeld is doordrongen van de integratie van het geestelijke en het aardse, van hoe zij samenhangen en op elkaar inwerken.’ 
Ook in het non-dualisme voel ik raakvlakken: ‘We staan niet los van elkaar, maar we staan met alles in verbinding. De afzonderlijke dingen die je lijkt te zien, zijn illusies: er zijn geen afzonderlijke, losstaande dingen.’

Stukjes theorie, wetenschap, filosofie of religie komen op mijn pad wanneer er raakvlakken zijn. Ik verdiep me er verder niet in omdat ik die behoefte niet voel en om me weg te houden van een soort van preaching, als ‘dit is de waarheid’, mijn ziel blijft zelf de leider in wat ik geloof. Daardoor sta ik open voor nieuwe inzichten die ons hogere goed, en het het hogere goed van alles wat het aanraakt, dienen. En is dit ik ook de manier waarop ik met jou omga: Ik geloof dat jij diep in je binnenste weet wat voor jou klopt.

Hier kan misschien het beste één van mijn klanten op antwoorden.

“Op zich dekt het woord ‘spiritueel’ de lading niet van wat jij brengt. Ja, jij deelt heel intuïtief, voelt intenser aan, neemt sterk en helder waar, en spreekt dingen uit die nodig zijn, of wat je voelt dat er mag benoemd worden. Maar jij bent/doet meer dan dat. Jij raakt/reikt ook het praktische aan, helpt mee met de vertaling.”

Zelf leg ik het meestal uit als volgt. De manier waarop ik de raad ontvang is spiritueel. De raad zelf is vaak heel aards.

Mijn ervaringen, opleidingen, herinneringen, inzichten… alles wat ik weet zit in mijn hoofd, of eerder in de cloud, netjes in schuifjes. Wanneer er iets is dat ik met jou te delen heb, dan gaat er één van die schuifjes open en deel ik met jou wat erin zit. Meestal is het direct duidelijk waarover het gaat. In eerste instantie lijken dit geen grootse inzichten of voelt het niet als iets speciaal. Meestal gaat het over de energie die erbij hoort en wat dit in beweging brengt bij jou. Het maakt iets los, iets dat klaar is voor een transformatie en dat kan gepaard gaan met tranen, een lachbui, een aha-moment, maar dat hoeft niet. Het kan even goed zijn dat je dit ’s nachts verwerkt en dat je doorheen de volgende dagen dingen opmerkt. Daarvoor staan we dus via Whatsapp in contact.

Het gebeurt ook dat ik begin te spreken en dat op een bepaald moment ik dingen zeg die ik zelf ook voor de eerste keer hoor, dat die informatie niet via mijn eigen hoofd is gepasseerd.  Zo worden er voor in de toekomst nieuwe ‘schuifjes’ gecreëerd en krijg jij jouw boodschap vers van de pers 😉

Het is moeilijk om als rationeel en nuchter westers mens je open te stellen voor dit idee, en vaak is er ook veel angst om een goede leider te zijn. Maar je hoeft niet meer bang te zijn.

Wanneer je al tot bij deze vraag terecht bent gekomen, stel ik voor dat we gewoon eens afspreken. Of we nu uiteindelijk beslissen om samen te werken of niet, dat maakt helemaal niet uit. Ik leer jou kennen, help je alvast een beetje verder en jij ontdekt of mijn aanwezigheid goed voelt voor jou en wat zo’n moment met me delen in beweging zet de weken erna. Plan hier een koffiemoment in of boek ineens een verbindingswandeling.

Een verbintenis start van minstens drie maanden tot maximaal negen maanden aan één stuk.

Tijdens deze maanden is er een tweewekelijks ritme waarin we elkaar ontmoeten. Er is telkens ruimte voorzien voor drie uur, dit hoeven we niet te vullen. Het geeft ons vooral de ruimte om zonder tijdsdruk te Zijn.

Deze ontmoetingen hebben de vorm die nodig is op dat moment. Het is steeds de combinatie van zakken/gronden/aarden, delen, luisteren, ontvangen en vertalen naar een actie of een experiment.

In de tussentijd zijn we in de energie met elkaar verbonden. Je kan op eender welk moment mijn energie oproepen en aan jouw zijde vragen.

Ook mijn whatsapp staat voor jou open. Het is de ideale plek om in spraakberichten te contempleren*. Het gaat erom te ontdekken en bewust te worden dat we gesteund worden. Dat er een energie aanwezig is waardoor we nooit alleen zijn in wat we te doen hebben.

En om helemaal het Zijn te beleven ga je vier dagen en drie nachten Zijn. Ik stuur je naar een plek waar er niets van je wordt verwacht, niet aan je zaak werken, niet aan jezelf werken. Wel gewoon Zijn. In de natuur, je eigen plekje, in een warme bedding, met zuiver eten. De mogelijkheid bestaat dat je deze dagen deelt met enkele andere mensen. Het magische is dat deze ontmoetingen altijd kloppen. Kan je het al voelen?

*Contempleren is onderzoeken, aanschouwen, inspecteren en waarnemen, overdenken, denken, overwegen en beschouwen.

Ademruimte nodig?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Samen met Hotel Stilleben organiseer ik een groepsreis in Zweden.
*de deuren om in te schrijven voor het najaar gaan open in juli.

Een reis om te Zijn. Volledig naar de essentie, geen overweldigende extra input in de vorm van workshops. Wel ruimte om te verstillen, verbinden, ontladen, herbronnen, herinneren en helemaal jezelf zijn.

Vanuit vertragen en verbinden komt er vanzelf de ruimte en helderheid die jij nodig hebt.