Over Anke

Hoe kan ik mijn spiritueel Zijn inzetten?

Je doet veel moeite op zoek naar de minste weerstand

Al sinds mijn kindertijd ben ik spiritueel en voelde ik dat de theorie begrijpen en alles ‘doen zoals het hoort’ te weinig ruimte liet voor mijn innerlijk vuur. En dat zag ik ook bij anderen. Hoi, ik ben Anke en ik zie de kracht in een ander (➞ ik schreef hier een IG post over). 

De kans is groot dat ook bij jou er al van kleins af aan een demper gezet is op jouw essentie. Dat het mooi, soms zelfs liefdevol, gekneed is om te passen binnen onze maatschappij. Want op die manier zal het leven voor jou gemakkelijker zijn.

Het gevolg is dat we veel moeite doen om het onszelf ‘makkelijker’ te maken. Dat we ons bewust zijn van de hokjes en kaders die er zijn en we proberen te zeggen en doen wat voor de minste weerstand zorgt. Je merkt het al, dit is niet gemakkelijker dan gewoon jezelf zijn, het vraagt veel energie. We maken het onszelf vaak onnodig moeilijk, zonder dat we het zelf doorhebben. De weg die de minste weerstand bij anderen oproept is niet jouw weg.

Om te overleven leerde ik mezelf, als kind, een manier aan om mijn heldervoelen te rationaliseren. Ik bedacht er een uitleg voor in de hoop dat ze me op die manier begrepen. De keerzijde hiervan was dat mijn zuiver weten vertroebelde en dat ik de stempel kreeg ‘je-hebt-ook-altijd-een-uitleg’. 

Ben je je ervan bewust dat je iets niet uitspreekt?

Wat ik mijn hele leven ben blijven doen is ongefilterd spreken. In verbinding. Wat best confronterend kan zijn, aangezien ik niet enkel luister naar de woorden die je gebruikt, maar ook naar de woorden die je niet gebruikt, je lichaamstaal lees en ook spirituele boodschappen krijg. Ik hoor wat niet gezegd wordt, bewust of onbewust. Ik spreek uit wat gehoord wil worden. En die spiegel kan intens zijn.

Leiders voelen zich Spiritueel minder alleen

Sinds 2012 heb ik mijn eigen zaak, en als freelance interieurarchitect veranderde ik regelmatig van opdrachtgever. Telkens stond ik na enkele weken naast de baas, CEO, zaakvoerder… als vertrouwenspersoon, klankbord, spiegel. Net omdat ik zie wat gezien wil worden en hoor wat niet gezegd wordt, voelden ze zich gezien, gehoord, gedragen en minder alleen. Voor mij ging het zo vanzelf dat het duidelijk werd dat ik daar iets mee te doen had.

Ik besloot dat ik het anders wilde aanpakken, dat mijn helderzien, -horen en -weten, en mijn spiritueel contact waardevoller zijn dan enkel mijn rationeel redeneren. (oké, it’s the whole package) Ik wil bijdragen aan de stappen die we zetten in een nieuwe dimensie. De wereld mooier en zachter maken en anderen begeleiden om voor zichzelf en de mensen op wie ze impact hebben hetzelfde te doen.

Spiritueel raadgever Anke staat buiten met jas, sjaal en oorwarmer te kijken naar de mooie deur in de schuur bij Tuintaferelen in Arendonk.

"Je hebt een helend stuk in jouw stem. Een vibe die zegt:
Laat ons er niet meer van maken dan het eigenlijk is.
Je haalt de lading eraf, het oordeel. Je maakt het simpel, gaat recht naar de essentie, het Zijn.
En tegelijk vind ik het zo mooi dat jij oog hebt voor alles wat er is." - Anne

zijn: dat is mijn superpower
Spiritueel zijn: dat is mijn geheime wapen

Roze cirkel

Passie & vuur

Ik ben ambitieus, schiet graag in actie en leef vol passie en vuur. Laat je omringen door mijn warmte. Let me be the fire-starter of your own spark.

Roze cirkel

Vertrouwen & overgave

Weerstand wil zeggen dat er iets wil transformeren. Samen volgen we die beweging, alles mag gezien worden, laat je dragen in overgave en vertrouwen.

Roze cirkel
Intuïtief & spiritueel

Ik leef en onderneem vanuit mijn hart, oprecht, eerlijk, liefdevol en intuïtief. Mijn spirituele verbinding leidt me in de juiste richting. Going with the flow.

Roze cirkel

Groeien & bloeien

Ik geniet ervan wanneer mensen openbloeien. Het is zo mooi om jou te zien groeien in jouw spiritualiteit. Wanneer inzichten en creativiteit samenkomen in een uitdagende omgeving dan is er zoveel mogelijk!

Roze cirkel

Vertrouwenspersoon

Ik vind het belangrijk om een liefdevolle spiegel voor je te zijn en je eigen leugens te doorprikken. Ik ben jouw luisterend oor en stel kritische vragen. Om samen erdoor te gaan, no matter what.

Roze cirkel

Sensitief & oprecht

Ik voel en leef bijzonder intens. Mijn zuiver waarnemen is vaak zo scherp is, dat het lijkt alsof ik je lees als een open boek. It’s all in the details.

Roze cirkel

Verbinding & veiligheid

Ik maak snel échte diepgaande connecties. Het gaat voor mij om een gevoel van thuiskomen, respect voor elkaar, een veilige omgeving waarin je jezelf kan laten zien en jezelf kan zijn

Roze cirkel

Inspireren & impact maken

Ik hou ervan om te inspireren en snel te denken. Om vanuit mijn kwaliteiten en gave te leiden, door het voorbeeld te zijn. Om impact te maken. Niets mooiers dan jou kennis te laten maken met spiritualiteit voor beginners.

Ontdek hier mijn parcours van mijn eerste zaak tot nu.

Testimonials

Eveline Van Minnebruggen in een parel in het bos lacht fier naar de camera terwijl er schaduw speelt op haar gezicht.

“Je communicatie voelde helemaal veilig, fijn, zacht, to the point, krachtig, met meerwaarde en kwam steeds op ’t juiste moment.”

// Eveline – de Minnebrug – creator, bezieler, gelijke