Zwedenreis

Zijn in Stilleben Sweden

Ruimte & verbinding voor jouw 2.0
Een groepsreis die je de ruimte biedt voor jouw hele Zijn, zodat je terug ademruimte ervaart en helderheid krijgt over wat je echt nodig hebt.

*inschrijvingen voor de reis in het najaar gaan open in juli!

Ruimte & verbinding voor jouw 2.0

Wil je op je eigen pad blijven, dan is het meest eenvoudige wat je kan doen écht tijd en ruimte nemen. Stoppen met druk-druk-druk, onthaasten, verstillen, verwonderen en luisteren naar wat er gefluisterd wordt in je binnenste.

"De gouden mix om in flow te leven is INPUT + OUTPUT + ZIJN. En dat laatste is het allerbelangrijkste."

– Anke Turelinckx

De wereld heeft nood aan wat jij te bieden hebt. Nood aan wat bij jou zo van nature komt en daarvoor heb jij onvoorwaardelijk jezelf te zijn. Om authentiek en vol zelfvertrouwen jezelf te zijn, om je licht te voeden en te doen groeien, heb je verbinding nodig. Mensen om je heen die je steunen, voor je supporteren, je inspireren en je doen stralen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Volg je gevoel en gun jezelf deze reis: voor jezelf, je dromen, de wereld en diepgaande connectie.

Volg je eigen pad

Een groepsreis voor jezelf, je dromen en diepgaande connectie

Stilleben Hotel - Åmot, Zweden

Marieke & Robin van Stilleben Sweden en Anke Turelinckx nodigen je uit in Zweden. Om jezelf en je dromen te bieden wat er nodig is. Een reis naar binnen, voor helderheid, inzichten, om de volgende stap te zetten, tijd, rust, ruimte, inspiratie, warmte, zuivere voeding en echte verbinding.

Je schouders zakken naar beneden, je ademt eens diep uit en tussen de zachte lakens vind je die langverwachte deugddoende slaap. Je volgt het bospad tussen het frisse groen, je laat jezelf zakken in het meer en wanneer je op je rug ligt te drijven voel je de verbinding met alles. Je voelt je gedragen, gesteund, geleid. Je bent echt niet alleen en het is dát gevoel wat je mee terug naar huis neemt.

In een groepje van +/- 6 deelnemers gaan we samen naar de essentie. Wij ondersteunen en begeleiden de processen die ontstaan. We luisteren naar elkaar, delen ervaringen en waarden, reflecteren en inspireren. We geven ruimte om te geven en ontvangen. Allemaal in een veilige en warme omgeving.

"Er is een manier van Zijn die bij jou past. Bij je werk, je gezinssituatie en bij jouw behoeftes"

Een reis met grote gevolgen

Deze reis valt niet samen te vatten in ‘wat doen we dan?’. Maar wat we wel kunnen vertellen is dat er mogelijks grote gevolgen zijn:

 • er komt beweging in iets wat vast leek te zitten – helderheid
 • je zet stappen die je alleen niet zou zetten – inzichten
 • je draait knoppen om, integreert het, leeft het
 • je communiceert op een ontspannen manier waar je nood aan hebt
 • je gaat van ‘angst voor’ naar ‘genieten van’
 • je ervaart flow, het vloeit, het stroomt – jouw ideale combinatie van doen, ontvangen en zijn
 • je geeft grenzen aan en gaat tegelijk in verbinding
 • je kan geven zonder leeg te stromen
 • je voelt geen behoefte om jezelf weg te stoppen
 • je hebt geen bevestiging meer nodig dat de keuzes die je maakt voor jou de juiste zijn
 • je zal moeten afkicken van ons innig verbond ♡

Een ander soort retreat

Wij geloven dat gewoon even Zijn, tijd en ruimte geven aan jezelf essentieel is. En dat hiervoor een juiste mindset en levenswijze nodig is. Die mindset, en manier van leven, dient ondersteund en *gecultiveerd te worden. Niet zozeer door coaching, maar door levenskracht, échte verbinding met anderen, door een stemming, een locatie, voeding en de natuur. De samenhang van alle dingen.

Een “state of being”

Onze aandacht gaat naar:

 • Tijd voor jezelf en om je dromen te (her)tekenen

 • Je even terug te trekken van het dagelijkse leven om te vertragen en stil te worden. Op je eigen tempo

 • De scheppende kracht van verbindingen, verhalen & ervaringen

 • Je sterken met échte voeding, zuiver en met liefde bereid

 • Experimenteren, ideeën laten geboren worden, ontdekken

 • Aarden, de natuur ervaren, ongerept en krachtig stil

 • De reis naar binnen

*Cultiveren: veredeling en verfijning van geest en levenskracht.

“Bij de retreats die je nu overal ziet oppoppen zijn de programma’s volgestouwd. En dan liefst nog de hipste dingen eerst. Dat kan nuttig zijn, maar is niet wat wij bieden. Alle dingen hebben hun tijd en plaats. Wij gaan terug naar de basis, de essentie van alles.”

– Marieke

voor wie is de reis en de boeken in de kast

Voor wie?

Jij hebt (ooit) besloten om écht voor jezelf te kiezen. Om je leven anders vorm te geven en te bouwen aan een versie 2.0

Je koos hier zelf voor of je werd ertoe geforceerd door je lichaam, het verlies van een dierbare of iets in die categorie.

Na die heftige periode heb je terug vaste grond onder je voeten gevonden. Voor je omgeving leek het of je de draad weer zou oppikken waar je gebleven was, maar jij wist/weet dat dat geen optie meer was/is. Dus heb je moedige beslissingen gemaakt, jezelf heruitgevonden of beter gezegd: je bent meer jezelf geworden.

Je bent trots op het pad dat je bewandelt en tegelijk besef je dat het puzzelen blijft. Dat je bewust ruimte te nemen hebt om te voelen wat er nodig is en niet opnieuw tegen een muur te lopen. Daarom ben je op deze pagina. Jij wil gewoon eens even Zijn. Je geborgen en gedragen voelen.

De kracht van Zijn in Stilleben is het samenZijn van mensen in een gelijkaardige fase in hun leven.

 • Je maakt(e) van je passie je werk

 • Je gooit alles om en start iets nieuw – moedige keuzes

 • Je kiest voor jezelf, je gezin, je passie, meer voldoening

 • Je blijft sleutelen aan wat voor jou werkt – persoonlijke ontwikkeling

“I am because you are and you are because I am. We can’t be human all by ourselves. We think about ourselves separate from one another, but we are connected.”

– Ubuntu

Een reis naar de essentie

Deze reis omarmt het Zijn. Jouw Zijn.

Hier gaat het niet om dingen doen en van daaruit te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, want dat ken je al en is best vermoeiend.

Hier mag je landen, aankomen, zakken, ontladen, vertragen en opladen. Helemaal Zijn. Om vanuit echte verstilling en in diepgaande verbinding met jezelf en de anderen, heling en transformatie te laten ontstaan. Waarna we het samen integreren zodat je erop kan rekenen in de toekomst. Het gebeurt als vanzelf. Het enige wat jij te doen hebt is kiezen voor deze reis.

De kracht zit in de samenhang van alle dingen.

Je merkt dat het dagelijkse leven je soms overspoelt. Dat de dingen die er echt toe doen vaker minder ruimte krijgen dan je zou willen. Jij weet dat verstillen, thuiskomen bij jezelf en warm omringd zijn door gelijkgestemden jou de kracht en de ademruimte geeft waar je zo naar verlangt.

En na zo’n bad van liefde hier in Zweden, is het voor jou nog meer duidelijk geworden wat er echt toe doet. Je maakt vanuit eenvoud de beslissingen die je al een tijdje voor je uit schoof. Plots is alles helder

Die manier van ‘doen vanuit Zijn’ is na deze reis een deel van jou. Je belichaamd het, het is een levenswijze.

De reis naar het land van de meren. Plots is alles helder.

"Niets is blijvend. Alles is in beweging. Dat is het proces van verandering dat de natuur ons toont."

Anke Turelinckx aan de boerderij in Zweden
Robin en Marieke

Wie zijn we?

Anke besloot in 2018 haar zaak om te gooien en bleef puzzelen tot ze in 2020 de vorm vond die voor haar werkt. In april 2024 zet ze samen met haar man de stap en verhuizen ze naar Zweden.

Anke begeleidt mensen door een stukje mee te lopen op hun pad. Tijdens die verbintenis luistert ze samen met jou naar je ziel, je lichaam en je gidsen. Horen wat er gecommuniceerd wordt kan enkel door er ruimte voor te maken. Samen ontdekken we wat jou manier is om te ontvangen. Jouw manier van Zijn. Verstillen, vertragen, verbinden, vertellen, zingen, handen in de aarde, wandelen, dansen, bezig zijn met voedsel, dieren verzorgen, creatief bezig zijn… Met Anke in de buurt wordt er veel duidelijk.

Marieke & Robin kozen in 2019 een nieuw pad en besloten in Zweden een hotel uit te baten met hún eigen waarden als leidraad.

Echte verbinding met de natuur en wat we eten staat centraal. Als mensen dat vergeten of het contact daarmee verliezen, dan zullen ze ook het contact met andere belangrijke dingen kwijtraken. Zichzelf, hun geliefden, hun passie en hun dromen. De combinatie van zuivere biologische voeding en het onderdompelen in de uitgestrekte natuur biedt jou de mogelijkheid om Innerlijke rust te vinden.

Wat bieden we jou aan?

All-In een week om te Zijn. Omdat je uit ervaring weet dat vanuit écht Zijn, je helderheid ervaart. Het is een samenZijn waarin je tijd voor jezelf neemt en voor je dromen en plannen, om ze af te toetsen en misschien zelfs uit te werken in een geborgen en inspirerende omgeving omringd door een prachtige groep mensen. Je ervaart steun en gedragenheid, je voelt je minder alleen. Je krijgt de adem waarnaar je verlangt en het frisse water spoelt je zorgen van je af.  Je voedt je ziel en je lichaam. Alles is Lagom. Niet te veel, niet te weinig, maar precies goed.

“Wij geloven dat door ruimte te nemen en echt te Zijn, dat alles wat jij nodig hebt vanzelf duidelijk wordt. En net dat is de essentie die je mee naar huis neemt.”

Daarnaast ook:

 • Individuele en spirituele ondersteuning & begeleiding van Anke – transformatie en integratie van je ZIJN

 • 5 nachten verblijf in Stilleben Hotel in je eigen kamer met privé badkamer
  (wil je de kamer delen, vermeld dit dan in het interesseformulier)

 • Fika: koffie/thee/water/gebakjes doorheen de dag

 • Handdoeken, badjas en doucheproducten

 • Vol pension, al het eten is met liefde gemaakt en wordt geserveerd door Marieke

 • Shuttle van en naar het hotel vanaf station Ockelbo (rechtstreekse trein van Arlanda mogelijk)

 • Beschikbaarheid van de spa, (geleide) wandelingen, zwemmen in natuurwater, kanotocht, kampvuursessies, …

 • Groepsondersteuning

Jouw investering: 23.450 SEK (ong. 2100 euro) incl. BTW bij inschrijving in juli. Zakelijk factuur is mogelijk

Wat is er niet inbegrepen

 • Vlucht of ander vervoer H/T naar Zweden en treinrit naar en van Ockelbo
 • Optionele Reiki-healing of Voetreflexologie mogelijk (vrijblijvend te boeken en betalend)
 • Extra drankjes in het restaurant

“Het is pas door ginds te zijn dat ik écht voelde hoe het met me gesteld is. - Het is door ginds te zijn dat ik weer echt voelde hoe belangrijk het is om je te laten omringen en hoe heerlijk om herkenning te vinden, bij mensen die je zelfs nog nooit hebt ontmoet.”

— Sanne Lemmens, Atelier Amarant, over wat samenZijn voor haar betekent,
ervaring van een ander gelijkaardig retreat.

Hoe inschrijven?

We hechten veel belang aan het creëren van een groep deelnemers die elkaar verrijken en inspireren. Het is cruciaal dat iedereen zich veilig en op z’n gemak voelt.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, dan kan je ons dit laten weten via de knop hieronder. Op die manier kunnen we luisteren naar je pad, je dromen, je plannen en je verwachtingen, om de reis zo goed als mogelijk op jou en de andere deelnemers af te stemmen.

Volgende data staat er een reis gepland en kan jij deelnemen. Elk seizoen brengt je iets anders:

 • Herfstpracht – 26 september tot 1 oktober 2024
 • Herfstpracht – 10 tot 15 oktober 2024
 • Winterslaap – datum nog niet gekend
 

Let op: de deuren om in te schrijven gaan open in juli. Wil je zeker zijn van jouw plekje, schrijf je dan in op de interesselijst. En zet de data van de reis alvast in je eigen agenda!

Voel je dat je erbij wil zijn, maar heb je nog vragen? Klik dan op de knop hieronder en bezorg ons je vragen via het formulier.

Bij het invullen van het formulier kan je ook aanduiden dat je op de interesselijst wil staan.

Wie ben jij? vragen de bomen in Zweden

Praktisch en algemene voorwaarden

Na het invullen van jouw interesseformulier en je inschrijving op onze interesselijst, nemen we contact met je op zodra de deuren open gaan en je de reis in het najaar kan boeken. Na jouw boeking word je uitgenodigd om jouw deelname te finaliseren door het volledige bedrag over te maken. De betaling bevestigt je inschrijving. Je krijgt uiteraard ook een bevestiging per mail.

Indien gewenst kan er een factuur worden gemaakt (excl. BTW) vanaf het Zweedse Paper Waves AB, het bedrijf van Marieke en Robin, de eigenaars van Stilleben.

Na de inschrijving krijg je informatie en word je lid van een privé Whatsapp-groepje om alvast elkaar te leren kennen. 

Er dienen minimum 4 inschrijvingen te zijn om de reist te laten doorgaan. Inschrijven kan enkel in de maand juli. Zodra er 4 deelnemers zijn wordt de Whatsapp groep aangemaakt.

Volgende periodes staat er een reis gepland. Je kan zelf kiezen aan welke reis je wil deelnemen.

 • 26 september tot 1 oktober 2024
 • 10 tot 15 oktober 2024

Zet jouw keuze alvast in je eigen agenda. De deuren om in te schrijven gaan open in juli. Wil je zeker zijn van je plekje, zet je dan op de interesselijst.

Kan je op deze data niet, maar wil je wel heel graag deelnemen in de toekomst? Schrijf je dan in op onze wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe reisdata.

En stuur gerust een bericht met een datum die voor jou ideaal zou zijn, wie weet kunnen we er rekening mee houden.

Wil je graag een Zwedenreis privé voor met je vriendengroep. Boek dan een gratis gesprek in om te bekijken wat er mogelijk is.

De reis gaat door van donderdag tot dinsdag in Stilleben Hotel in Åmot, Zweden. Je kan inchecken vanaf 16:00 en uitchecken kan je op de laatste dag tot 10:00.

Vluchten kunnen het makkelijkst geboekt worden via SAS of Brussels Airlines, beiden vliegen op Zaventem naar Stockholm Arlanda. Je kan voor je heen en terugvlucht ook een combinatie maken van deze maatschappijen.

Vanaf Stockholm Arlanda is het gemakkelijk met een rechtstreekse trein naar Ockelbo, een stadje heel dicht bij het hotel. De trein kan je boeken via de Zweedse spoorwegen: www.sj.be/en

Dit lijkt ons de meest aangename combinatie: Heenvlucht op donderdag via Brussels Airlines om 9u50-12u met een rechtstreekse trein naar Ockelbo om 13u51-15u23. Terugvlucht op dinsdag met de rechtstreekse trein van 10u38-12u08 en vlucht via SAS van 15u30-17u40

Zodra er 4 inschrijvingen zijn gaat de reis door. Wij communiceren naar jou wanneer we aan 4 deelnemers zitten zodat je je vliegtickets kan boeken. 

Vanaf het station in Ockelbo halen we jou/jullie op met een busje en rijden we samen naar het hotel. Hetzelfde is voorzien voor bij het vertrek.

 • Om te wandelen en in de natuur te zijn: goeie (waterdichte) wandelschoenen en een regenjas

 • Warme kledij als het wat afkoelt (misschien ook lichte handschoenen)

 • Zwemgerief (ook voor de spa)

 • Handdoeken en badjas worden voorzien, alsook fijne doucheproducten van Björk en Berries.

 • Er zijn ook wollen sokjes te lenen aan de balie, of je kan je eigen pantoffels meebrengen. Er worden namelijk geen schoenen gedragen in het hotel.

Anke, Marieke en Robin willen heel graag dat iedereen in de groep zich echt op z’n gemak voelt. Vandaar ook het boekingsformulier. We willen dat je de geborgenheid voelt om jezelf en je ideeën/dromen/struggles te delen in de groep. De feedback en ideeën die van de groep terugkomen en de inspiratie uit de anderen hun verhalen, waarden, dromen, plannen …. zijn écht waar we voor gaan. Deze reis is een verrijking voor jezelf en de anderen. Een bevestiging. Een thuiskomen.

Een liefdevol duwtje in de juiste richting, die je al insloeg.

We gaan ervan uit dat iedereen dit begrijpt, toch benoemen we het nog concreet. Alles wat gedeeld wordt, blijft binnen de groep. Je haalt inspiratie en kracht uit wat je van elkaar hoort en leert.

Voor vertrek maken we een whatsapp groep aan. Op die manier verlagen we de drempel om af te spreken en samen te reizen. 

Annuleren kan kosteloos – min een administratieve kost van €150 – tot 16 april 2024. Annuleer je na deze datum, dan is de vergoeding 50% plus de administratieve kost van €150. Je kan wel iemand zoeken die je plaats inneemt. Na een intake gesprek met de nieuwe persoon, kan deze in aanmerking komen om je plaats in te nemen en betaal je enkel de administratieve kost.

De reis gaat door vanaf 4 deelnemers en er kan worden ingeschreven in de maand juli. Zijn er minder inschrijvingen dan zal op 16 augustus de reis worden geannuleerd. In dit geval geldt er een volledige terugbetaling van het overgemaakte bedrag.

Bij inschrijving ga je automatisch akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Zet je op de interesselijst

Heb je interesse in de groepsreis Zijn in Stilleben Zweden?  Schrijf je dan hier in op onze interesse-lijst. Voordat de deuren opengaan voor het grote publiek, krijg jij exclusieve toegang, kan je als eerste inschrijven en ontvang je extra luxe in al de eenvoud die we bieden. 

*de inschrijvingen voor het najaar gaan open in juli.

Zet je voorkeursdata alvast zelf in je agenda. Kan je de geplande data niet mee en wil je graag in de toekomst wel mee? Zet je dan evengoed hierboven op de interesselijst zodat je als eerste de nieuwe date ontvangt. Of heb je vragen en wil je kennismaken? Boek hier dan een verbindend gesprek met Anke.