BLOG

Ontvangen waar je naar verlangt in 5 stappen

Met video onderaan.

1. word je bewust van een blokkade op ontvangen

Je verlangt naar meer centen, tijd, ruimte, liefde, spullen… Maar om de ene of andere reden ontvang je niet wat je zo graag wil.

Het gaat dus niet zozeer over wat je wil ontvangen, maar óf je het kan ontvangen

Wanneer je een sterk verlangen hebt naar iets en wanneer dat iets ver weg voor je lijkt, vertelt dat mij dat ‘iets’ je belemmerd om het te kunnen ontvangen. 

Je ervan bewust worden dat je ergens een blokkade hebt die ervoor zorgt dat je niet kan ontvangen is stap één.

2. Kijk in de spiegel

Erachter komen wat jou blokkeert om te kunnen ontvangen is een volgende stap. Dit is meestal de stap waarvoor het nodig is om in de spiegel te kijken. Wat wordt er rond jou heen gespiegeld? Door mensen, situaties, dieren, spullen, je lichaam …

Een onenigheid, ruzie, de hond die binnen plast, dingen die verdwijnen of verloren zijn, platte band, een overbelaste knie …?

3. Vraag hulp voor je blinde vlekken

De spiegel voor een ander zien is iets wat jij kan, maar voor jezelf blijft het een moeilijke. Reik hiervoor uit, laat je ondersteunen, je hoeft het niet alleen te doen. 

Deel waar je tegenaan loopt, waar je weerstand voelt, waar je frustratie ervaart. Spreek er met iemand over en laat die persoon jouw blinde vlekken mee aan het licht brengen.

4. vertaal wat het je komt vertellen

Opmerken dat iets je wat komt vertellen is al een grote stap en een hele shift in je bewustzijn. De volgende stap is ontrafelen wat dat ‘iets’ is. 

Wat komt het je vertellen, waarom komt het je dat vertellen, is het de eerste keer of komt dit vaker op je pad, herken je er een patroon in? Waar zit de wortel hiervan? Ooit heb je iets meegemaakt, iets genegeerd, iets niet willen zien, horen of voelen. Wat was dat?

Kan je dit vertalen naar je huidige leven, de realiteit waar je nu in zit. De manier waarop je communiceert met je team, met je partner, je kinderen… Welke emoties worden er geraakt? Wat wil je anders? 

5. integreer je inzichten

Wanneer je onderzoekt dat er trigger(s) er zit(tten) op ontvangen, je vervolgens ontdekt wat deze triggers je komt vertellen dan krijg je ongetwijfeld aha-momenten. Inzichten waarvan je beseft: That’s it!

Alleen is een inzicht niet genoeg. Linken leggen tussen dingen waar je tegenaan loop, inzicht krijgen in hoe het zich vertaalt in jouw leven, dat is opnieuw een hele stap in het vergroten van je bewustzijn. De volgende stap is transformatie door integratie.

Échte transformatie ontstaat wanneer je je inzichten integreert. Dit integreren gebeurt in je lichaam en energie, niet enkel in je hoofd. Het vraagt om liefde en aandacht te geven aan je emoties, je fysieke sensaties, de energie in je lichaam, de fluisteringen van je ziel…

Integreren vraagt tijd.

Mijn eigen triggers en integratie

Omdat het altijd makkelijker is om thema’s, zoals geven en ontvangen, te begrijpen aan de hand van concrete voorbeelden, neem ik je in deze video mee in een stuk van mijn eigen ontwikkeling. Het start in mijn kindertijd. Ik vertel je over een gebeurtenis die nu, 2022, op mijn pad is gekomen en hoe ik het verschil opmerk met voorheen.

Ik nodig je uit om even de tijd te nemen hiervoor.

Dit verhaal is alledaags en voor jou sowieso herkenbaar. Er zitten veel verschillende lagen in en ik ben heel benieuwd of je kan voelen welke laag jouw huidige bewustzijn is. Welke stukjes raken iets bij jou of merk je net op dat dit ooit moeilijk voor je was en nu niet meer?

Helemaal op het einde deel ik je mijn huidige visie over geven en ontvangen.

Na geven & ontvangen komt vragen

Heb je stuk van geven en ontvangen al onder de knie? Dan is de volgende stap ‘vragen’. Want je kan pas iets vragen als je het ook kan ontvangen. 

Geven -> ontvangen -> vragen -> ontvangen.

Kan jij vragen? En vraag je dan hulp voor wat jij nodig hebt, of wat je werknemers, je managers, je klanten, je bedrijf nodig hebben? Die laatste gaan misschien al vanzelf, want je ziet goed wat een ander nodig heeft. Iets vragen voor jezelf, daar ben ik nieuwsgierig naar! Weet jij wat jij nodig hebt? Voel jij waar je behoefte aan hebt?

Durf je mij jouw hulpvraag te stellen?

Het is zo mooi dat je jezelf de tijd en ruimte gunt om er even bij stil te staan, hoe het gaat met jouw vaardigheid om te geven, vragen en ontvangen. Stuur me een whatsappbericht met je inzichten -> zo ben ik even je accountability partner ❤︎ uit dankbaarheid voor de tijd die ik van jou heb mogen ontvangen.

Mochten we elkaar nog niet ontmoet hebben
en je weet eigenlijk niet zo goed wie ik ben of wat ik doe…

Hoi mijn naam is Anke en ik ben psychic sidekick voor zelfbewuste leiders en bezielde ondernemers, zoals jij, die weten dat ze er enkel 100% kunnen zijn voor hun gezin, werknemers, klanten en zaak wanneer ze ook zichzelf liefdevol (kunnen) laten dragen. ♡ Mijn aanwezig Zijn geeft ademruimte aan mijn klanten.

Big believer van ondernemen vanuit Zijn en dat dit een weg is om onze nieuwe, zachtere wereld verder uit te bouwen. Hoofd, handen en hart. Van voelen naar actie. Een manier van Zijn en ondernemen waar spiritualiteit en ratio elkaar versterken en ondersteunen.
Je vindt hier nog wat meer info over wie ik ben als persoon en je kan hier meer vinden over de manieren om samen te werken.